Artikelen

Houtpellets: prijzen 2013

Het aanhoudend lage aanbod van houtafval uit zagerijen in Duitsland in februari leidt tot hogere pellet prijzen. Een kilo houtpellets in Duitsland kost gemiddeld 26,93 cent of per kilowattuur (kWh) van 5,49 cent. Volgens de index van de Duitse Energie, Hout en Pellet Association (DEPV) is de prijs van houtpellets 2,8 procent hoger dan in januari 2013. In vergelijking met stookolie zijn pellets nog steeds 36 procent goedkoper in februari.

De DEPV-index is de gemiddelde prijs voor houtpellets in Duitsland. De DEPV prijsindex is gepubliceerd sinds het begin van 2011 op een maandelijkse basis. De index verwijst naar de gemiddelde prijs in Duitsland voor een ton pellets ENplus kwaliteitsklasse A1 en DINplus (afname 6 t los geblazen levering binnen 50 km, met inbegrip van alle nutsvoorzieningen en belastingen).

Ook in Vlaanderen is er momenteel een beperkte schaarste aan houtpellets wat verhoogde prijzen met zich meebrengt. Pellets blijven echter een goedkopere warmtebron dan stookolie of gas.

Pelletprijs feb 13