• Wat zijn houtpellets?
  • Verkooppunten databank.
  • Pelletsforum

Conferentie Houtpellets in België

proPellets België, de Belgische sectorfederatie van houtpellets, nodigt u, in samenwerking met het project PellCert, van harte uit op de debat-conferentie.
Dit evenement, uitsluitend gewijd aan houtpellets, zal handelen over de evolutie van de markt voor houtpellets, het beheer van de kwaliteit en is tevens een unieke gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tussen stakeholders.

Dit evenement zal doorgaan op 13 september 2013.

Inschrijving mogelijk tot 11 september 2013.

Meer info vindt u in deze folder.

Houtpellets: prijzen augustus 2013

De prijs van houtpellets is in augustus 2013 lichtjes gestegen ten opzichte van juli 2013 (+ 1,76%). Dit is een gevolg van de hoge prijzen vaan houtafval wat op zijn beurt weer het gevolg is van de lagere economische activiteit in de hout verwerkende sector. Ook hier laat de crisis zich op een onverwachte manier voelen.

Kijken we naar de prijs van augustus 2012, dan zien we prijsstijging van 20% (228 €/ton in augustus 2012 en 274 €/ton in augustus 2013).
Verwarmen met houtpellets blijft echter de goedkoopste manier van verwarmen. Het voordeel ten opzichte van stookolie is echter gedaald van 48% naar 29% op jaarbasis. Door de aanhoudende situatie in Syrië zal de olieprijs naar alle verwachtingen hoog blijven of stijgen.

Alle bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op data uit Duitsland.

Prijzen082013

Houtpellets: prijzen 2013

Het aanhoudend lage aanbod van houtafval uit zagerijen in Duitsland in februari leidt tot hogere pellet prijzen. Een kilo houtpellets in Duitsland kost gemiddeld 26,93 cent of per kilowattuur (kWh) van 5,49 cent. Volgens de index van de Duitse Energie, Hout en Pellet Association (DEPV) is de prijs van houtpellets 2,8 procent hoger dan in januari 2013. In vergelijking met stookolie zijn pellets nog steeds 36 procent goedkoper in februari.

De DEPV-index is de gemiddelde prijs voor houtpellets in Duitsland. De DEPV prijsindex is gepubliceerd sinds het begin van 2011 op een maandelijkse basis. De index verwijst naar de gemiddelde prijs in Duitsland voor een ton pellets ENplus kwaliteitsklasse A1 en DINplus (afname 6 t los geblazen levering binnen 50 km, met inbegrip van alle nutsvoorzieningen en belastingen).

Ook in Vlaanderen is er momenteel een beperkte schaarste aan houtpellets wat verhoogde prijzen met zich meebrengt. Pellets blijven echter een goedkopere warmtebron dan stookolie of gas.

Pelletprijs feb 13

Pelletsforum.be is vernieuwd

Het pelletsforum heeft een nieuwe huisstijl gekregen met extra functionaliteiten.

pelletforum1

Dit forum over houtpellets, pelletkachels en pelletketels heeft op enkele maanden reeds een schare trouwe volgers en bezoekers veroverd.
Als je berichten wil posten, vragen stellen of antwoorden geven, dien je lid te worden van het forum via een eenvoudige inschrijvingsprocedure. Gratis uiteraard. Dit vermijdt dat het forum overspoeld wordt met spammers.
De moderatie van het forum wordt bewust beperkt tot een minimum omdat we van mening zijn dat iedereen die de forumregels volgt, zijn eigen mening mag verkondigen. Ook aankondigingen van handelaars zijn welkom.

Als lid kan je ook gebruik maken van extra functionaliteiten zoals privé-berichten sturen, een oplijsting van onbeantwoorde berichten raadplegen, je profiel onderhouden, je eigen berichten oplijsten...

pelletforum2