• Wat zijn houtpellets?
  • Verkooppunten databank.
  • Pelletsforum

De grootste houtpelletsfabriek ter wereld

Vyborgskaya Cellulose is bouwt de grootste houtpelletsfabriek ter wereld in Rusland, nabij de Finse grens. De productiecapaciteit zal mer dan 900.000 ton per jaar bedragen. De installatie is momenteel in opbouw en de aanvang van de productie wordt verwacht in het derde kwartaal van 2010. Vyborgskaya Cellulose werkt aan dit project samen met Ekman & Co die zullen isntaan voor verkoop en ondersteuning bij financiering en risico management.

De grondstof voor de pellets zal vooral hout uit Rusland en Wit-Rusland zijn, dat deels FSC gekeurd zal zijn. Aanvoer naar de fabriek kan via het spoor gebeuren. Vyborgskaya Cellulose is geografisch gezien goed gelokaliseerd, op korte afstand van de belangrijkste afzetmarkten. De haven van Vyborg is de belangrijkste doorvoerhaven waarnaar de pellets over relatief korte afstand per spoor of per vrachtwagen zullen worden vervoerd. Eindgebruikers zijn vooral electriciteitsproducenten die zuiver op pellets draaien of deze samen o.a. steenkool of bruinkool verbranden.

"Met deze nieuwe installatie, zullen we de aanvoer van hernieuwbare energie, waarnaar grote vraag bestaat, kunnen verhogen." zegt Aleksey Kazmin, CEO, OJSC Vyborgskaya Cellulose.
"De markt voor houtpellets en andere bioenergie producten groeit overeenkomstig de steeds striktere politieke eisen om de koolstofdioxide uitstoot te beperken." volgens Johan Granath, Hoofd van de Bioenergy division bij Ekman & Co.

Precer Bioracer: auto op houtpellets

precer-biomass-bioracer-front

 

Precer, een Zweeds bedrijf dat aandrijfsystemen op basis van biomassa-energie voor voertuigen ontwikkeld, heeft een buggy-achtige off-road voertuig ontwikkeld aangedreven op basis van houtpellets: de Bioracer.

 

Het aandrijfsysteem bestaat uit een houtpellet brander die de nodige hitte levert voor om een Stirlingmotor aan te drijven. Deze Stirlingmotor laadt op zijn beurt de batterijen van de wagen op. De eigenlijke motor is een elektrische motor van 16 pk.

Lees meer: Precer Bioracer: auto op houtpellets

Nieuwe Europese normen voor houtpellets

pelletlabelVanaf 2010 komen er Europese standaarden voor houtpellets. Drie kwaliteitsklassen zullen de huidige standaarden (DIN, DIN+, Ö-norm,…) vervangen. Dit heeft zowel voordeel voor de insdustie en de handel in de Europese Unie als voor de pelletgebruikers zelf. Houtpellets worden zo de eerste biomassa brandstof die gestandaardiseerd wordt in de E.U..

Tot op heden hebben een aantal landen hun eigen normen: Duitsland hanteert de DINplus-norm voor houtpellets van de beste kwaliteit, Oostenrijk gebruikt de Ö-norm, andere landen nemen vaak één van deze standaarden over of leiden er hun eigen normen van af,…
Vanaf 2010 zullen al deze standaarden binnen de Europese Unie vervangen worden door drie klasses: A1, A2 en B.

Lees meer: Nieuwe Europese normen

Zweden verbruikt 20% van de wereldwijde houtpelletproductie

De beslissing van de E.U. om tegen 2020 minimaal 20% hernieuwbare energie te gebruiken, heeft ervoor gezorgd dat de houtpelletproductie in Europa snel stijgt. Zweden, Duitsland, Denemarken en Groot-Brittanië zullen de snelste groei in pelletconsumptie tonen in de komende 10 jaar.

De vraag naar houtpellets en de vraag naar investeringen in houtpelletfabrieken blijft toenemen ondanks de financiële crisis. In sommige landen heeft de vertraging van de economie zelfs een positief effect op de biomassa industrie aangezien bio-energie vaak kon geniet van economische stimuli-pakketten.

De bio-energie sector trekt veel aandacht van de houtindustrie, boseigenaars en zelfs van bedrijven die eerder in de fossiele energie actief waren. De grootste toename van het gebruik van biomassa uit bossen gebeurt in Europa, vooral als gevolg van de beslissing om minimaal 20% hernieuwbare energie te gebruiken tegen 2020.

Lees meer: Zweden verbruikt 20% van de houtpellets

Meer artikelen...

  1. Pelletprijzen dalen weer.