Artikelen

Zweden verbruikt 20% van de wereldwijde houtpelletproductie

De beslissing van de E.U. om tegen 2020 minimaal 20% hernieuwbare energie te gebruiken, heeft ervoor gezorgd dat de houtpelletproductie in Europa snel stijgt. Zweden, Duitsland, Denemarken en Groot-Brittanië zullen de snelste groei in pelletconsumptie tonen in de komende 10 jaar.

De vraag naar houtpellets en de vraag naar investeringen in houtpelletfabrieken blijft toenemen ondanks de financiële crisis. In sommige landen heeft de vertraging van de economie zelfs een positief effect op de biomassa industrie aangezien bio-energie vaak kon geniet van economische stimuli-pakketten.

De bio-energie sector trekt veel aandacht van de houtindustrie, boseigenaars en zelfs van bedrijven die eerder in de fossiele energie actief waren. De grootste toename van het gebruik van biomassa uit bossen gebeurt in Europa, vooral als gevolg van de beslissing om minimaal 20% hernieuwbare energie te gebruiken tegen 2020.

 

Zweden is momenteel de grootste verbruiker van houtpellets, met een marktaandeel van maar liefst 20% van de wereldwijde productie van houtpellets. Om aan de vraag te kunnen voldoen produceerde het land 1,6 millioen ton pellets en voerde het 300.000 ton in vanuit Europa maar ook vanuit Canada. Er zijn geen tekenen dat de vraag naar houtpellets minder snel zal stijgen, men gaat uit van een stijging van 8% tot 10% in de komende jaren.

Er zijn meer dan 450 pelletproducenten in Europa op dit moment en bovendien staan er nog heel wat projecten op stapel. Groot-Brittanië, Denemarken en Duitsland zullen de grootste groei in hout biomassa  (zowel houtpellets als houtsnippers) consumptie zijn de volgende 10 jaar. Deze landen zullen zowel investeren in eigen voorziening maar ook houtpellets importeren.

 

Source: Press Release Distribution By PressReleasePoint